Bloeiende planten mei

Fotoalbum

De meimaand is een heerlijke voorjaarsmaand waarbij we volop van de tuin kunnen genieten. De vele vrije dagen, het lekkere voorjaarsweer na een lange koude winter zijn de ingrediënten om eens lekker van de tuin te gaan genieten.
Misschien wilt u wat kale plekken aanvullen of mist u wat kleur en fleur in uw tuin deze maand, BT hoveniers adviseert u graag en doet bij deze een klein overzicht van bloeiende planten in de maand mei.
Als we praten over planten vallen daar zowel de bomen als de bolltjes onder en alles wat daar tussen zit. Om het enigszins te vereenvoudigen en wat duidelijker te maken zullen we enkele hoofdgroepen aangeven en daarbij enkele bloeiende planten in mei.

Bomen

Dit jaar zullen in mei de vele fruitbomen in bloei staan, zoals de appel, peer, kers en nog meer. Ook de Magnolia of tulpen- of beverboom zal deze maand zijn prachtige bloemen weer ten toon spreiden.
Ook de vele Prunus soorten zullen vele tuinen kleur en fleur geven deze maand.
 

Heesters

De geel bloeiende Kerria japonica die zo’n 2 meter hoog wordt.
De wit bloeiende lage Magnolia stellata die zo’n 1-2 meter hoog wordt.
Ook de lage groenblijvende Skimmia’s bloeien deze maand met hun witte bloemen.
Spireaea’s van laag tot hoge. De rood/roze bloeiende Spiraea bumalda ‘Anthony Waterer’ tot de wit bloeiende Spireae vanhouttei of Spiraea arguta.
De laatste bloemen van de Viburnum bodnantense ‘Dawn’ die roze bloeit en zo’n 2 meter hoog wordt.
 

Klimplanten

Sommige Clematis soorten bloeien al in mei. Ook de Blauwe en witte regen en sommige kamperfoelie soorten boeien deze maand.
 

Vaste planten

In de mei maand zijn de meeste voorjaarsbloeiers al uitgebloeid en de zomerbloeiers staan nog in de knop en in de groei. Desondanks zijn er sommige vaste planten die in mei bloemen geven.
De blauw bloeiende Brunnera en de pastel kleurig bloeiende Geraniums van 15 cm. Tot 100
cm. Ook de Aster tongolensis bloeit van mei tot juli van 40 tot 60 cm. hoog.
Vaste planten die in mei bloemen geven en in juli bessen is het Chirstoffelkruid of te wel de Actaea pachypoda en rubra.
Sommige Ganzerikken oftewel Potentilla’s bloeien van april tot oktober, zoals de Potentilla alba. Ook de Koekoeksbloem Lychnis viscaria bloeit deze maand met roze of witte bloemen tot 40-50 cm. De vele Iris germanica en pumila soorten beginnen ook deze maand te bloeien.
Ook veel Geraniumsoorten beginnen deze maand te bloeien in de kleuren violet, roze, blauw en wit. Naast deze opsomming zijn er nog vele andere vaste planten die uw tuin kleur en fleur kunnen geven in deze maand.

BT hoveniers adviseert u graag in deze, bel of mail voor meer informatie.