Overkappingen en veranda's

Overkappingen en veranda's zijn elementen welke nogal eens door elkaar worden gebruikt. Bij deze zullen we beide onderdelen toelichten en nader uiteenzetten opdat er geen spraakverwarring zal zijn. Een overkapping kan zowel aan de woning als los in de tuin worden geplaatst en een veranda is altijd een aanbouw aan de woning.

Overkapping

Om uw tuinplezier te verlengen kan BT hoveniers een overkapping in uw tuin plaatsen waardoor u uw tuinseizoen kunt verlengen. Tuinoverkappingen zijn te verkrijgen in vele soorten en maten. BT hoveniers kan ook samen met u een overkapping op maat ontwerpen geheel passend in uw tuin en naar uw eisen en wensen.

Overkappingen kunnen wij maken met bijvoorbeeld:
• fietsenberging,
• gereedschapsberging,
• keuken,
• vaste lounge banken,
• verwarming middels heather(s),
• verlichting,
• televisie en/of geluidsinstallatie.

De materialen die wij kunnen gebruiken kunnen velerlei zijn, van eiken tot red cedar, ik vertel u graag meer tijdens ons advies gesprek.

Veranda

Een veranda is een aanbouw aan een woning of een overkapping, meestal slechts een afdak steunend op houten palen. De vloer kan de bestaande vloer zijn, maar meestal is een houten vloer aanwezig die gelijk met de vloerhoogte binnenshuis doorloopt. De naam vindt zijn oorsprong waarschijnlijk in het Bengalese woord barandha.

Wij van BT hoveniers maken in overleg met u uw veranda geheel op maat, waarbij u kunt kiezen uit houten vloer of stenen vloer. Ook de keuze voor het dak zijn velerlei en de wijze van afwerking van een veranda, met of zonder hekwerk, verlichting, verwarming etc… Ik laat u graag de mogelijkheden zien in een persoonlijk gesprek.

Verleng uw tuinplezier

Met een overkapping, al dan niet in combinatie met een veranda, kunnen wij ervoor zorgen dat u langer van uw tuin kunt genieten. Dit doen wij door het aanbrengen van:
• Verlichting, waardoor u ook 's avonds in uw tuin kunt zitten.
• Heather, waardoor u bij fris weer ook een aangename temperatuur onder de overkapping kan krijgen.

Ook de plaats van een overkapping is van groot belang. Wilt u kunnen genieten van de avond- of ochtendzon? Welke plaats geeft het beste zicht op uw woning en tuin?

Wij adviseren u graag naar de mogelijkheden voor in uw tuin.