Waarom een zwemvijver?

U begrijpt dat wij als zwemvijver specialist heel enthousiast zijn over dit product. Wij als hovenier hebben nu eenmaal een voorliefde voor de natuur dicht bij huis.

Je kan op twee manieren zwemmen in je eigen tuin en wel middels een zwembad of middels een zwemvijver.

Het is een kwestie van smaak en van voorkeuren. Als u niet houdt of angst heeft voor waterdiertjes of een kikker of pad vreselijk vindt dan kunt u beter niet verder lezen. Wees er van overtuigd dat de genoemde waterdieren u veelal uit de weg zullen gaan en dat u er rustig tussen kunt zwemmen.
Een zwemvijver is dus natuurlijker en in onze ogen dient een tuin ook natuurlijk te zijn met kleuren, geuren, vlinders en vogels.

Wij maken heel eenvoudige met minimale technische elementen tot design zwemvijvers met de nodige techniek. Met een eenvoudige zwemvijver kunt u al in uw tuin zwemmen voor nog geen 15.000 euro. We kunnen zwemvijvers maken in vele vormen en groottes, ook in een kleine stadstuin zoals de foto's laten zien.

Beleving en multifunctioneel

In tegenstelling tot een zwembad leeft een zwemvijver. Vaak zult u slechts een klein deel van het jaar of van de dag buiten gaan zwemmen. Een zwemvijver biedt in tegenstelling tot een zwembad veel meer beleving. Deze beleving zijn de planten, het dierenleven en de beleving van de seizoenen. Want een zwemvijver kunt u niet alleen in zwemmen, u kunt er ook op schaatsen (hoewel dit wel enige voorzorg nodig heeft bij het ontwerp en uitvoering).

Het badderen en drinken van vogels in een zwemvijver is een lust voor het oog. De vlinders en libellen die in de zomer op de waterplanten afkomen en het ijs op het water in de winter.

Duurzaamheid

De aanleg van een zwemvijver is vaak eenvoudiger dan een zwembad en de structurele onderhoudskosten zijn in ieder geval lager. U hoeft geen middelen toe te voegen om het water schoon en zuiver te houden.

Ook kunnen wij zwemvijvers aanleggen met zo min mogelijke pompen en filters zodat uw elektrakosten zo laag mogelijk zijn. Hierbij kunnen we ook gebruik maken van zonnecellen om de elektriciteit op te wekken.

In een zwemvijver wordt geen chloor of zout toegevoegd waardoor uw huid en/of ogen geïrriteerd kunnen raken.

Onderhoud

Het onderhoud van een zwemvijver staat in geen verhouding tot het onderhoud dat u aan een zwembad heeft. De planten doen het meeste werk.

Toch moet ook een zwemvijver onderhouden worden. Dit onderhoud vergt slechts weinig tijd.De planten van het filter moeten jaarlijks gesnoeid worden en soms moet er hier en daar bladafval of vuil dat in de zwemvijver terecht komt verwijderd worden. Ook dient de bodem 1-2 maal per jaar te worden schoongemaakt. Als u een technisch installatie heeft dan dient deze voor de winter winterklaar te worden gemaakt en in het voorjaar moet het bacterieleven op peil worden gebracht.

Voor dit onderhoud zijn wij u graag van dienst zodat u er geen of weinig omkijken naar heeft, want bij onderhoud van zwemvijvers geldt; voorkomen is beter dan genezen.
BT hoveniers is u graag van dienst.