Tuinverlichting

Verlichting in uw tuin kan verschillende functies vervullen, waarbij ik er enkele noem:

• Sfeerverlichting
• Veiligheid
• Functionele verlichting

Als u tijdens het eerste vrijblijvende gesprek hebt aangegeven dat u tuinverlichting wenselijk vindt dan neem ik dat tijdens de ontwerpfase mee in het ontwerp. Als het definitieve tuinontwerp is gemaakt zal ik ook een verlichtingsplan maken zodat uw tuin optimaal wordt uitgelicht.

Sfeerverlichting

Hierbij kunt u denken aan grondspots welke een fraaie solitaire boom of heester verlicht, of armaturen aan de wand en/of erfafscheiding met strijklicht waardoor ook de randen van uw tuin ’s avonds mee doen in de tuinbeleving.
Ook is er de mogelijkheid om uw tuinverlichting te dimmen, zelfs met LED (ADD Led).

Veiligheid

Tuinverlichting kan ook zorgen voor de veiligheid van uw woning waarbij inbrekers worden afgeschrikt. Hierbij kunnen bewegingsmelders ook een handige aanvulling zijn.

Functionele verlichting

Hierbij kunt u denken aan het aanlichten van trappen en/of treden want niets kan zo gevaarlijk zijn als een onverlichte trap of opstap. Hierbij kunnen we gebruik maken van verlichting in verharding tot speciale armaturen om de niveau verschillen aan te lichten.

Er is een grote verscheidenheid aan armaturen en materialen van kunststof tot aluminium en koper. Ook een combinatie van materialen zoals hout en metaal en/of glas behoren tot de mogelijkheden. De kwaliteit van het armatuur wordt sterk bepaald door het budget.
Ik adviseer u graag de verschillende voor- en nadelen en mogelijkheden van de verschillende armaturen. Ook het kunnen opdelen in de verschillende verlichtingsgroepen, het bekijken of de tuinverlichting wel of niet op uw huidige stroomgroep kan neem ik op.

Ook kunnen we zorgen dat u uw tuinverlichting kan aansturen middels een afstandbediening eventueel inclusief dimmen.