Onderhoud

Het onderhoud bij een zwemvijver is minimaal in vergelijking met een normaal zwembad, dit heeft te maken dat er geen chloor en andere chemicaliën aan het water toegevoegd behoeven te worden.

Jaarlijks de volgende werkzaamheden uitvoeren:

Voorjaar
• Twee maal het zwemgedeelte reiningen met een vijverzuiger, dit verwijdert al het afval wat tijdens de winter periode zich eventueel in de vijver heeft verzameld. Tevens is het belangrijk om in het voorjaar de water waardes te controleren en waar nodig deze bij te sturen, wegens zure regen en dergelijk zullen deze waardes tijdens de winter altijd iets terug lopen.
• Planten moeten na verloop van tijd in toom worden gehouden. Zorgen dat er niet de verkeerde planten zich gaan nestelen in het filter.

Zomer:
• Tijdens deze periode is er weinig werk aan de zwemvijver, echter kan het geen kwaad om de waardes tijdens de zomer nogmaals te controleren om ervoor te zorgen dat de planten optimaal kunnen groeien. Tevens is het belangrijk om na de bloei van de helofyten planten deze terug te knippen tot ongeveer 5-10cm boven het wateroppervlakte, deze planten kunnen nu weer goed aangroeien en weer meer voedingsstoffen uit het water opnemen. Hierdoor zullen de algen weer minder voeding hebben.
Regelmatig de filters van de skimmers schoonmaken van drijfvuil.

Najaar/winter
• Ook in het najaar is het verstandig om de planten nogmaals af te knippen, deze zullen namelijk in de winter toch al verdorren, en deze afvalstoffen kunnen beter niet in het water terecht komen.
Regelmatig de filters van de skimmer nakijken en schoonmaken van verzameld druifvuil.
• Voor de winter zaken afsluiten of op halve kracht laten draaien en in het voorjaar het geheel weer opstarten. Afhankelijk van de grote van de zwemvijver en de al dan niet toegepaste techniek zijn we daar met een paar uurtjes mee klaar.

Wij wensen u heel veel zwemplezier!