Ontwerp van uw zwemvijver

Bij het ontwerpen van een zwemvijver is niet alleen de hele tuin betrokken maar ook de woning. De plaatsbepaling van de zwemvijver is niet alleen van belang maar ook de vorm en hoe deze wordt opgenomen in heel de tuin. Waar moet het plantenfilter worden gesitueerd om de overgang naar de tuin zo natuurlijk mogelijk te maken. Ook de overgang van terras naar borders en/of gazon is van belang omdat dit vaak kwetsbare plekken zijn.

Ook moet voorkomen worden dat bij het maaien van het gazon agfemaaid gras in de zwemvijver terecht komt. Dit is niet alleen geen fraai gezicht maar het brengt weer ongewenst organisch materiaal, dus voeding, in uw zwemvijver.

Ook de plaatsbepaling van de fiters en pompen wilt u die direct bij de zwemvijver onder een vlonder of wilt u geen vlonder en dient dit onderdeel verder weg van de zwemvijver te worden geplaatst. Wellicht wilt u de zwemvijver combineren met een waterval?

Is het een formele tuin, een romantische tuin of een minimalistische tuin? De tuinsfeer en architectuur is de inspiratiebron voor het ontwerp van uw specifieke zwemvijver. Want voor iedere tuinstijl is er een oplossing en wij denken niet alleen creatief met u mee maar ook graag in oplossingen.

Wij van BT hoveniers ontwerpen uw zwemvijver integraal met de rest van uw tuin om te komen tot de beste afstemming.

Werkwijze

De werkwijze voor het maken van een ontwerp voor uw zwemvijver begint als met een vrijblijvende afspraak, dan kom ik Bert Tijssen vrijblijvend bij u langs om:
• Uw wensen door te nemen.
• De tuin te bekijken en op te meten.
• Bodemmonsters te nemen.
• Foto’s te maken.

Vervolgens wordt een afspraak gemaakt om binnen 2 weken het schetsontwerp met u te bespreken.

Als u geen opdracht verstrekt voor het maken van een tuinontwerp zijn er verder geen kosten voor u. De verdere werkwijze is verder geheel identiek aan de werkwijze voor een tuinontwerp. Voor verdere uitleg hierover klik hier

Hoe kunt u zich voorbereiden?

Voordat of nadat we een afspraak hebben gemaakt kunt u zich verdiepen in zwemvijvers. Ik neem aan dat u dat al enigszins heeft gedaan via internet. Daarnaast zijn er goed boeken in de handel die u goede informatie geven over zwemvijvers. Een van de betere boeken is die van Jean Vanhoof, Zwemvijvers. Natuurlijke pret in de tuin.

Omdat feitelijk de hele tuin van belang is kunt u ook plaatjes verzamelen van sfeerbeelden die u aanspreken. Dit is wel zo makkelijk want een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Het is fijn als u voor ons gesprek de nodige tekeningen van de woning en de tuin heeft klaar liggen welke we mogen gebruiken/lenen om een tuinplan op te maken.

Soms is er geen totaalplan nodig en is de tuin volgroeid en is er een plek open gelaten om juist daar een zwemvijver te plaatsen. Maar dan dient er speciaal voor de zwemvijver een ontwerp te worden gemaakt.

Aandachtspunten

Voor elke zwemvijver zijn er een aantal aandachtspunten welke van belang zijn voor het ontwerp van de zwemvijver. Ik noem bij deze de volgende:

• Bouwkundige zwemvijver of met grondlichaam.
• Randafwerking.
• In- en uitgang van de vijver.
• Wel of geen skimmers, verlichting en/of verwarming.
• Rechte vormen, organisch of beide.
• Wel of niet willen duiken.
• Grootte van de zwemvijver.
• En last but not least de diepte van het grondwater in uw tuin.

Als u hier alvast over na wilt denken of op wilt vragen dan kunnen we sneller komen tot een goed afgestemd ontwerp. Heeft u hier geen tijd voor of wilt u liever een persoonlijke uitleg dan doen we dit graag.

Voor meer informatie kunt u ons bellen of gebruik maken van het contactformulier door hier te klikken graag tot ziens in uw tuin.