Vakantieservice
Werkwijze

Een eigen tuin is een rijk bezit dat een grote bijdrage kan geven aan uw woonplezier, zeker als deze ook nog eens er goed verzorgt bij ligt. Omdat we het tegenwoordig allemaal erg druk hebben is er vaak weinig tijd om te investeren in het onderhouden van uw tuin. Ook kan het zo zijn dat het tuinonderhoud niet tot uw hobby’s behoort, in beide gevallen kunnen en willen wij u graag helpen.

Het goed onderhouden van een tuin vergt toch wel de nodige vakkennis. Niet alleen wanneer wat en hoe er gesnoeid dient te worden maar nog veel meer waarvan we noemen:
• bemesten van borders, hagen, gazon en speciale planten,
• onkruidbestrijding op verharding en in de beplanting,
• verjongen van heesters en vaste planten,
• knippen van hagen,
• gazononderhoud zoals verticuteren, dressen en beluchten,
• opbinden van klim- en leiplanten
• mos en algenbestrijding op uw sierbestrating zodat deze niet glad worden,
• opkronen van bomen,
• snoeien van fruitbomen en struiken,
• en nog veel meer……….
Bij deze zullen we enkele hoofdgroepen toelichten welke in de meeste particuliere tuinen voorkomen.
Wilt u iedere maand onze digitale nieuwsbrief ontvangen met onderhoudstips? Klik dan hier en schrijf u in.

Gazon onderhoud

Veel particuliere tuinen hebben gras in hun tuin dat men als gazon wenst te onderhouden. Hierbij is het maaien van het gazon het meest intensieve. Nu kunt u tegenwoordig dit werk ook door een zogenaamde maairobot laten uitvoeren. Wellicht vindt u dit te overdreven en maait u, in het groeiseizoen, liever zelf elke week een of meer keer uw gazon. Wij van BT hoveniers zijn ook niet direct een voorstander van een maairobot en adviseren u graag welke maaimachine u hiervoor wel het beste kunt gebruiken.

Als u een strak en fraai gazon wilt hebben dient er naast het regelmatig maaien nog een aantal handelingen te worden uitgevoerd, zoals daar zijn:

• kanten steken
• verticuteren
• doorzaaien
• beluchten

Dit alles kunt u zelf doen door hiervoor de verschillende machines te huren, deze op te halen, schoon te maken en weer terug te brengen of BT hoveniers te bellen of te mailen. Als wij u helpen vergt dit natuurlijk een grotere financiële investering, doch het bespaart u tijd en het voorkomt ongelukken met machines en het wordt in ieder geval goed gedaan.

Wilt u een vrijblijvende afspraak om te zien en te horen hoe wij u van dienst kunnen zijn?
Bel of mail ons. Kik hier en vul het contactformulier in en we nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

Heesters en vaste planten

De heesters en vaste planten brengen elk jaar, mits goed onderhouden, geur en kleur in uw tuin. Wat bij de bloemheesters van belang is, is dat deze op het juiste tijdstip en op de juiste wijze worden gesnoeid.
Bij bloemheesters onderscheiden we voor het snoeien de navolgende groepen:

• Heesters welke bloeien op dit jarig hout, dit is dus bloeihout wat in één groeiseizoen wordt gevormd, denk hierbij aan de Vlinderstruik, de Hertshooi, Ganzerik en nog vele anderen.
• Heesters welke bloeien op meerjarig hout zoals de Boerenjasmijn en de meeste hortensia soorten.
Planten die tegenwoordig veel in de tuin worden aangeplant zijn de Hortensia’s met die grote witte bollen. Helaas zie nog te vaak dat deze planten niet juist worden gesnoeid waardoor bij een fikse regenbui de witte bollen bijna op de grond liggen.
Ook bij Lavendel is er nog al eens verwarring wanneer te snoeien, in het voor- of in het najaar. In ieder geval dient u dit elk jaar te doen en het kan allebei doch daar zitten voor- en nadelen aan die we u graag vertellen.

De vaste planten vormen vaak de grootste groep planten in een kleine particuliere tuin. Vaste planten kunnen, als u de juiste soorten toepast, heel goed het onkruid onderdrukken waardoor u weinig of geen tijd behoeft te besteden aan onderhoud van uw border.

Sommige vaste planten geven pas 3-5 jaar na aanplant het beoogde effect en andere vaste planten geven dit nog het zelfde jaar.
Sommige vaste planten kunt u in het groeiseizoen na de bloei weer terugknippen om een 2e bloei te verkrijgen, zoals Vrouwenmantel, Kattekruid, Duizenblad, Salie en nog veel meer.
Sommige vaste planten dienen ook gesnoeid te worden opdat ze vitaal blijven en u elk jaar van bloemen en blad kunnen voorzien, dit snoeien noemen we dan scheuren van de vaste plant.

We zouden een website kunnen vullen met allemaal onderhoudstips voor deze plantengroepen doch wij vertellen graag in uw tuin hoe u uw planten het beste kan (laten) onderhouden.

TIP: Wilt u elke maand onze onderhoudstips voor uw tuin ontvangen? Klik hier en schrijf u in.

Graag tot ziens in uw tuin.

Sierbestrating

Naast gazon en beplanting vormt de sierbestrating de basis van uw tuin. Er zijn tegenwoordig zoveel soorten bestratingen van betonstenen, gebakken klinkers, natuursteen tot keramische tegels en grind of split.
Iedere productgroep vertoont zijn eigen specifieke eigenschappen met betrekking tot vuilaanhechting. Daarom verlangt elke bestratingsoort zo zijn eigen schoonmaak methode. Een ding willen we u hier adviseren…………gebruik nooit een hogedruk reiniger om uw bestrating schoon te maken!

Wij informeren en adviseren u graag bij het onderhouden van uw tuin, hoe wij dat doen? Klik hier voor onze werkwijze.